Röster om Wisco Analys

Här kan ni läsa om några samarbeten och omdömen om Wisco Analys och Sandro Scocco.

Sandro Scocco talar för arbetsgivareföreningen KFS

"Tack för din medverkan på KFS Ordförande/VD-konferens i förra veckan. Många var imponerad över hur du lyckats prata om något så "torrt och tråkigt" på ett sånt intressant, begripligt och medryckande sätt. Många med mig skulle kunna lyssna betydligt längre."

Lars Westberg, kommunikationsansvarig KFS

Deltar i regionförbundet Sörmlands ledningsmöte

"Stor tack för din medverkan. Det var helt enkelt superbra! Du är en mycket god talare som inte bara är kunnig utan blandar ditt budskap med en stor portion humor. Deltagarna var mycket imponerade!"

Annika Gamsäter, Strategiskt stöd till ledningen på Regionförbundet Sörmland

Föreläser i Mgruppens Master of Leadership

" I tioårs tid har Sandro Scocco (Wisco Analys) hållit i ett fascinerande utbildningspass för oss om hur samhällsekonomin hänger ihop. Deltagarna i programmet Master of Leadership har varje gång varit lyriska över Sandro Scoccos förmåga att förklara komplicerade ekonomiska sammanhang på ett för alla begripligt och tydligt sätt. Att Sandro dessutom gör detta i kombination med en pedagogik som utgår direkt från varje utbildningsgrupps unika intresseinriktningar gör detta inslag till ett av programmets höjdpunkter."

Gunnar Landborn utbildningsansvarig Master of Leadership.

Veckans Affärer recenserar rapport av Scocco

"DET BEHÖVS NYA METODER FÖR ATT FÖRHINDRA EN NY BOSTADSBUBBLA och påföljande krasch. Ekonomin måste sättas på grundlig rehabilitering. Det räcker inte med en vätskepaus för att kurera hyperventilerande marknader. I detta sammanhang levererar Institutet för tillväxtpolitiska studier (ITPS) ett mycket lovvärt inlägg i debatten. ITPS:s chefekonom SANDRO SCOCCO vill införa separata inflationsmål för priserna på bostäder och andra tillgångar. Genom att kräva en större kontantinsats vid bostadsköp kan prisstegringen på bostäder dämpas, även om Riksbanken eldar på med nästan-noll-ränta. DET ÄR ETT UTMÄRKT FÖRSLAG."

Cecilia Aronsson Veckans Affärer

DN "Intressant konkurrenskraftsmått"

"Mycket beror förstås på vad man menar med konkurrenskraft, som inte är något entydigt begrepp. IMD, ISA och andra som sätter ihop index utgår främst från hur företagsledningar uppfattar villkoren i olika delar av världen. ... chefsekonomen Sandro Scocco ett helt annat angreppssätt. Han försöker hitta ett entydigt mått på Sveriges konkurrenskraft i jämförelse med andra länders. Efter att ha prövat olika möjligheter kommer Sandro Scocco fram till en intressant lösning"

Johan Schuck Dagens Nyheter